Koulutukset

Lattiakuvat työvälineeksi koulutusten kautta

Lattiakuvat-menetelmän käyttöä oppii parhaiten kokeilemalla. Monet kokevat tärkeäksi olla itse osallistujana lattiakuvakertomuksissa ennen kuin alkavat harjoitella niiden ohjaamista. Osallistumalla saa kokemuksen Lattiakuvien omakohtaisuudesta, ryhmäprosessista ja työskentelyssä avautuvista merkityksistä.

Lattiakuvakoulutuksessa työskennellään kokeilemalla lattiakuvakertomuksia käytännössä. Tällä tavoin tutustutaan lattiakuvien perusteisiin, taustaan ja pedagogiikkaan.

STEP-koulutus järjestää lattiakuvakoulutusta sekä kampuksillaan että tilauskoulutuksina työyhteisöille kaikkialla Suomessa. Koulutus laajentaa osaamista ja ammattitaitoa sekä antaa välineitä katsomuksellisen moninaisuuden käsittelyyn.

Koulutusta STEP-koulutuksen tiloissa

Tulevat STEP-koulutuksen kampuksilla järjestettävät koulutukset löydät tästä linkistä: seurakunnille.step.fi/koulutukset.

Lattiakuvien koulutustarjonta kampuksilla vaihtelee vuosittain. Peruskoulutuksessa keskitytään pedagogiikkaan ja ohjaamisen perustaitoihin. Jatkokoulutuksessa harjoitellaan uusien lattiakuvakertomusten luomista yhteisöllisesti. Lisäksi tarjolla on temaattisia ja menetelmän kehittämistä tukevia koulutuksia.

Tilaa Lattiakuva-koulutus omalle paikkakunnallesi

Tilauskoulutus on työyhteisön ostama koulutuskokonaisuus, jonka yksityiskohdat sovitaan tilaajan kanssa. Koulutuksen kesto voi olla muutamasta tunnista useamman lähiopetusjakson koulutukseen. Jo yhdestä päivästä tai muutaman iltapäivän kokonaisuudesta saa tuntumaa lattiakuviin ja osaamista niiden ohjaamiseen.

Tilauskoulutukseen voi osallistua yhden tai useamman työyhteisön työntekijöitä ja vapaaehtoisia. Sopiva koulutusryhmän koko on noin 10–20 osallistujaa.

Tilauskoulutus voi rakentua esimerkiksi seuraavien teemojen kautta:

 • Lattiakuvien ohjaamisen perustaidot
 • Lattiakuvat katsomuskasvatuksessa
  Koulutuksessa tutkitaan, miten Lattiakuvat sopii esimerkiksi elämänkysymysten ja moninaisuuden kohtaamisen käsittelemiseen sekä miten menetelmä vahvistaa Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden (Vasu) ja esi- ja perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden toteuttamista.
 • Lattiakuvat luonnossa
  Koulutuksessa tehdään lattiakuvia luontoympäristössä ja luonnonmateriaaleja hyödyntäen. Lattiakuvien kautta pohditaan omaa luontosuhdetta ja mahdollisuuksia toimia kestävän tulevaisuuden hyväksi.
 • Lattiakuvat rippikoulussa
  Koulutuksessa tutkitaan, miten Lattiakuvien avulla voi käsitellä rippikoulun sisältöjä nuoren kokemuksista käsin. Lattiakuvat luo tilaa, vahvistaa ryhmän yhteyttä ja tukee kokonaisvaltaista oppimista.

Kysy lisää

Kysy lisää koulutuksista ja ota yhteyttä koulutustarpeisiin liittyen kouluttajiimme. Yhteystiedot löydät täältä.

Palautetta Lattiakuva-koulutuksista

 • Uusi ja mielenkiintoinen tapa työskennellä lasten kanssa. Läheisyyttä, mietiskelyä, tunnetta, yhteistyötä! 😊
 • Olen erittäin tyytyväinen lattiakuvakoulutukseen; hyvä ilmapiiri, hienosti suunnitellut kokonaisuudet ja hyvin vedetty. Kiitos!
 • Olisi hienoa, jos useammat eri päiväkodeista voisivat osallistua Lattiakuva-koulutukseen, koska menetelmänä lattiakuvat on upea menetelmä asioiden käsittelyyn ja lasten osallistamiseen.
 • Kiitos innostavasta koulutuksesta!
 • Sain suoraan materiaalia käyttöön työssä.
 • Kiitos! Koulutus oli hyvä. Lattiakuvia voi oppia vain itse tekemällä, ohjaamalla ja osallistumalla.

Koulutuksesta sai paljon aineksia ja sovelluksia eri ikäryhmille.